2/16/2021 — Jes, valmistuin musiikkipedagogiksi kesäkuussa 2020

Mikäpä tässä hymyillessä — keskikesän aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, edestä löytyy herkullinen pullavohveli ja lisäksi kädessä on painotuore amk-tutkintotodistus!

Aloitin musiikkipedagogin opintoni Karelia-amk:ssa 2015 syksyllä ja tein niitä samanaikaisesti aineenopettajan päivätöiden kanssa, mikä ei kieltämättä ollut lopulta kaikista kevyin tai helpoiten toteutettava ratkaisu. Olen kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että opinnot oli mahdollista tehdä etänä valmiiksi keväälla 2020 alkaneesta koronaepidemiatilanteesta huolimatta. Suuret kiitokset siis opettajille ja muulle henkilökunnalle!

Minulla oli ollut lukuisia kitaraoppilaita jo ennen amk-opintojani, mutta näiden opintojen avulla pääsin kehittämään omaa osaamistani, ja lisäksi amk-tutkinto on erittäin hyvä valttikortti muun muassa musaoppilaitosten työpaikkojen kannalta. Lisäksi olen saanut tutustua musiikin koulutusohjelmissa lukuisiin mahtaviin opiskelijatovereihin ja nykyisiin kollegoihin, joita ilman elämä olisi varmasti ollut paljon köyhempää ja tylsempää!

Nyt, kun opinnot on suoritettu ja tutkinnot hankittu, on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin! Jos siis tarvitset kitaransoitonopettajaa Joensuun alueelta, olen erittäin mielelläni käytettävissäsi :)

2/15/2021 — Verkkosivujen harjakaiset!

Nyt ollaan todellakin uuden ja jännittävän äärellä: tervetuloa uusille verkkosivuilleni!

Noin kuukausi takaperin sain älynväläyksen tehdä itselleni nettisivut musiikkipedagogin yritystoimintaani varten. Suurin haaste tässä verkkosivuprojektissa oli, että minulla ei ollut minkäänlaista aikaisempaa kokemusta tai osaamista sivujen koodaamisesta. Halusin kuitenkin haastaa itseäni reippailla mielin ja oppia uutta matkan varrella, joten heitin WordPressit ym. sisällönhallintaohjelmistot romukoppaan ja ryhdyin hitaasti ja aluksi melko haparoivin ottein ottamaan selvää yksinkertaisen verkkosivun sielunelämästä. Reitillä valmiiseen verkkosivuun oli toki monta haastavaa askelmaa, mutta onneksi HTML ja CSS muuttuivat päivä päivältä edes hieman tutummiksi matkakumppaneiksi. Opin näitä sivuja koodatessani lyhyessä ajassa todella paljon, ja lisäksi sivujen tekeminen oli äärimmäisen kivaa hommaa! Tulevaisuudessa olisi siistiä tehdä nettisivuja myös vaikka omille bändikuvioilleni (bilebändit, jazz-yhtyeet ym. projektit).

Näin korona-aikaan musakeikkoja on ollut huomattavasti aiempaa niukemmin, joten toisaalta aikaa ja energiaa oman osaamisen kehittämiseen musiikin ulkopuolella on ollut käytettävissä runsaammin. Tietenkin veri vetäisi jo tässä vaiheessa keikoille todella vahvasti, joten toivotaan, että pandemiatilanne hellittäisi mahdollisimman pian ja pääsisimme palaamaan takaisin kohden normaalia elämää heti, kun se on mahdollista. Pidetään kuitenkin siihen saakka hyvin huolta itsestämme ja toisistamme ja pysytään mahdollisimman terveinä!