15/10/2022 — Syksyn 2022 kuulumisia (ja hieman kesänkin)

Tuntuu näin jälkikäteen ajatellen, että kevät ja kesä 2022 hujahtivat ohi yhdessä silmänräpäyksessä. Olisiko tämä sitten kenties jonkinlainen merkki siitä, että tekemistä ja työtä on ollut riittämiin...? Kesältä jäivät hyvin mieleen lukuisat esiintymiset sekä erityisesti Niittylahden musiikkileiri, jossa minulla oli ilo olla mukana opettajan roolissa. Käsittääkseni leirillä oli myös kautta aikain suurin osallistujamäärä, mikä on näin pandemian jälkeisessä ajassa erittäin hieno saavutus!

Myös kuluva syksy on lähtenyt tehokkaasti liikkeelle - musiikkiopetukset ovat tällä hetkellä käynnissä useammassakin toimipisteessä. Keikkojakin olen päässyt soittamaan kiitettävästi erilaisissa kokoonpanoissa, ja myös kitaransoiton yksityisopetukset ovat kulkeneet mukavasti kaiken edellä mainitun rinnalla. Tällä hetkellä kalenteri on kuitenkin sen verran täynnä, että valitettavasti joudun hieman rajaamaan uusien yksityisoppilaideni määrää. Jos olet kuitenkin kiinnostunut opetuksesta, niin aina kannattaa olla yhteydessä!

10/3/2022 — Duokeikalla Gastropub Kolin Ryynäsessä

Elävän musiikin kentällä alkaa olemaan jälleen enemmän toimintaa ja säpinää, kun COVID-19-pandemia näyttää laantumisen merkkejä ja toivottavasti myös siirtyy mahdollisimman pian historian kirjoihin. Lähitulevaisuuden keikkavaraukset kalenterissa lisääntyvät päivä päivältä, ja riemastuttavan monipuolisia projekteja sekä esiintymisiä tuntuisi olevan luvassa. Yhtenä erittäin tervetulleena asiana duokeikat ovat tekemässä jälleen paluuta omaan keikkarutiiniini. Edellisen kerran duokeikkoja on tullut soittettua enemmissä määrin yli kymmenen vuotta sitten, joten olihan se jo aikakin korjata tämä asia!

Ohessa kuva duokeikalta Juliana Vehviläisen kanssa Kolin Ryynäsessä maaliskuun alkupuolelta.

Kuva: Riikka Leiniäinen

3/3/2022 — Spirit of Steel vauhdissa Kerubin lavalla

Yhtyeemme Spirit of Steel soitti nykyisen kokoonpanonsa debyyttikeikan Kerubissa 25.2.2022. Tällä keikalla kuultiin Deep Purplen ja Rainbow'n klassikoita, mutta tulevaisuudessa on tarkoitus coveroida myös muita rokin ja hevin klassikkokappaleita sekä -yhtyeitä. Ota bändin some seurantaan täältä: www.facebook.com/Spirit-of-Steel

Kuva: Ilkka Porali

5/8/2021 — Sparks feat. Joonatan Rautio @ Botania

Minulla on ollut jo usemman vuoden ajan ilo olla esiintymässä erilaisissa kokoonpanoissa Joensuun Botanian kesäisillä musiikkifestivaaleilla. Tänä kesänä Sparks-yhtyeemme sai erityisen suuren kunnian Botanian Lounge Festissä 30.7.2021, kun musiikilliseksi vieraaksemme saapui huikea maailmanluokan saksofonisti Joonatan Rautio. Pienistä sadekuuroista huolimatta tunnelma keikalla oli hieno, ja fuusio- sekä jazz-painotteisen energisen settimme jälkeen Sparks-soittajien takki tuntui olevan myönteisellä tavalla hyvin tyhjä. Tämä oli mahtava keikkakokemus, josta erityisen suuri kiitos Botanialle ja Joonatanille!

Kuva: Anna Vaskelainen

30/5/2021 — Opetustöitä on riittänyt keväällä 2021

Viimeisestä blogipäivityksestä onkin näköjään kulunut jo jonkin verran aikaa. Onneksi tämä ei kuitenkaan tarkoita, että mitään ei olisi tapahtunut tällä aikavälillä - todellisuus on lähes päinvastainen! Maaliskuusta toukokuun loppuun minulla oli nimittäin ilo työskennellä kitaransoitonopettajana sekä bändiohjaajana kahdessa itäsuomalaisessa musiikkioppilaitoksessa. Oli mahtavaa tutustua näihin työyhteisöihin ja niissä työskenteleviin lukuisiin opettajakollegoihin. Tietenkin myös opistojen oppilaat olivat aivan mahtavia, ja hienoja yhteisiä hetkiä musiikin parissa koettiin runsaasti!

2/16/2021 — Jes, valmistuin musiikkipedagogiksi kesäkuussa 2020

Mikäpä tässä hymyillessä — keskikesän aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, edestä löytyy herkullinen pullavohveli ja lisäksi kädessä on painotuore amk-tutkintotodistus!

Aloitin musiikkipedagogin opintoni Karelia-amk:ssa 2015 syksyllä ja tein niitä samanaikaisesti aineenopettajan päivätöiden kanssa, mikä ei kieltämättä ollut lopulta kaikista kevyin tai helpoiten toteutettava ratkaisu. Olen kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että opinnot oli mahdollista tehdä etänä valmiiksi keväälla 2020 alkaneesta koronaepidemiatilanteesta huolimatta. Suuret kiitokset siis opettajille ja muulle henkilökunnalle!

Minulla oli ollut lukuisia kitaraoppilaita jo ennen amk-opintojani, mutta näiden opintojen avulla pääsin kehittämään omaa osaamistani, ja lisäksi amk-tutkinto on erittäin hyvä valttikortti muun muassa musaoppilaitosten työpaikkojen kannalta. Lisäksi olen saanut tutustua musiikin koulutusohjelmissa lukuisiin mahtaviin opiskelijatovereihin ja nykyisiin kollegoihin, joita ilman elämä olisi varmasti ollut paljon köyhempää ja tylsempää!

Nyt, kun opinnot on suoritettu ja tutkinnot hankittu, on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin! Jos siis tarvitset kitaransoitonopettajaa Joensuun alueelta, olen erittäin mielelläni käytettävissäsi :)

2/15/2021 — Verkkosivujen harjakaiset!

Nyt ollaan todellakin uuden ja jännittävän äärellä: tervetuloa uusille verkkosivuilleni!

Noin kuukausi takaperin sain älynväläyksen tehdä itselleni nettisivut musiikkipedagogin yritystoimintaani varten. Suurin haaste tässä verkkosivuprojektissa oli, että minulla ei ollut minkäänlaista aikaisempaa kokemusta tai osaamista sivujen koodaamisesta. Halusin kuitenkin haastaa itseäni reippailla mielin ja oppia uutta matkan varrella, joten heitin WordPressit ym. sisällönhallintaohjelmistot romukoppaan ja ryhdyin hitaasti ja aluksi melko haparoivin ottein ottamaan selvää yksinkertaisen verkkosivun sielunelämästä. Reitillä valmiiseen verkkosivuun oli toki monta haastavaa askelmaa, mutta onneksi HTML ja CSS muuttuivat päivä päivältä edes hieman tutummiksi matkakumppaneiksi. Opin näitä sivuja koodatessani lyhyessä ajassa todella paljon, ja lisäksi sivujen tekeminen oli äärimmäisen kivaa hommaa! Tulevaisuudessa olisi siistiä tehdä nettisivuja myös vaikka omille bändikuvioilleni (bilebändit, jazz-yhtyeet ym. projektit).

Näin korona-aikaan musakeikkoja on ollut huomattavasti aiempaa niukemmin, joten toisaalta aikaa ja energiaa oman osaamisen kehittämiseen musiikin ulkopuolella on ollut käytettävissä runsaammin. Tietenkin veri vetäisi jo tässä vaiheessa keikoille todella vahvasti, joten toivotaan, että pandemiatilanne hellittäisi mahdollisimman pian ja pääsisimme palaamaan takaisin kohden normaalia elämää heti, kun se on mahdollista. Pidetään kuitenkin siihen saakka hyvin huolta itsestämme ja toisistamme ja pysytään mahdollisimman terveinä!