Anssi Kirkinen - muusikko, musiikkipedagogi, freelancer

Olen Joensuussa asuva muusikko, kitaransoiton opettaja ja freelance-yrittäjä. Kitaransoittoa kevyen musiikin saralla on takana yli 20 vuotta, ja lisäksi olen kartuttanut osaamistani paikallisissa musiikkioppilaitoksissa usemman vuoden ajan. Minulta löytyvät sekä pop-jazz -kitaristin ammattitutkinto konservatoriolta että musiikkipedagogin tutkinto Karelia-ammattikorkeakoulusta. Osaan antaa esimerkiksi hyviä vinkkejä, miten parantaa mahdollisuuksiasi päästä musiikin koulutusohjelmiin ja menestyä niissä.

Koulutuksen lisäksi minulla on myös runsaasti monipuolista keikkailukokemusta erilaisista kokoonpanoista. Olen soittanut mm. jazzfestivaaleilla, bilebändeissä, big bandeissa sekä ollut pariin otteeseen myös Joensuun kaupunginorkesterin avustavana kitaristina kevyen musiikin konserteissa. Myös kokemusta studiotyöskentelystä on kertynyt vuosien varrelta jonkin verran.

Sähkökitaran rinnalla erityinen musiikillinen intohimoni on gypsy swing -tyyli Django Reinhardtin hengessä. Lisäksi olen syventynyt vuosien ajan soittimien huoltamiseen ja säätämiseen, joten voimme soittotuntien yhteydessä käsitellä sujuvasti myös esimerkiksi kitaroiden teknisiä ominaisuuksia tai erilaisia kitarasaundeja.

Vasen kuva: Karoliina Kolehmainen; oikea kuva: Marko Tuovinen, Eija Irene Hiltunen

Ylempi kuva: Marko Tuovinen, Eija Irene Hiltunen; alempi kuva: Karoliina Kolehmainen